Ένα μέλλον χωρίς στερεότυπα…

Η στιγμή να ανακοινώσουμε την πρώτη ομιλίτρια του pre – event “Reverso Tempo” έφτασε!

Η Αλεξία Charpentier είναι μια γυναίκα που φέρει την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα, μέσα της. Γεννημένη στο Τόκιο από Ελληνίδα μητέρα και Γάλλο πατέρα, μεγάλωσε και σπούδασε στην Ελλάδα. Αριστούχος, λογοθεραπεύτρια, με εξειδίκευση στις νευρογενείς παιδιατρικές διαταραχές λόγου, ομιλίας και κατάποσης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως παιδιατρική λογοθεραπεύτρια. Είναι συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Α.Μ.Κ.Ε. Πάρκο Χαράς και θα μας μιλήσει για τη διαφορετικότητα, πως να την αποδεχθούμε και να συμφιλιωθούμε μαζί της, ώστε οι δύσκολοι καιροί για τους “διαφορετικούς” να είναι πια παρελθόν!

 

 

Μέσα από την ομιλία της θα προσπαθήσει να απαντήσει στο πώς οι πράξεις του παρελθόντος επηρεάζουν το σήμερα και πώς μια στιγμή μπορεί να ανατρέψει ριζικά το μέλλον.

 

Θα επιδιώξουμε να συνδέσουμε το παρελθόν και το μέλλον μέσω του παρόντος, και να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προάγουμε την καθολική προσβασιμότητα και να καταρρίψουμε τα αρνητικά στερεότυπα στην κοινωνία μας για τους ανθρώπους με αναπηρία. Θα συζητήσουμε πώς το περιβάλλον επηρεάζει το επίπεδο της προσβασιμότητας και θα συνδέσουμε μέσα από πραγματικά παραδείγματα και καθημερινές πρακτικές τρόπους μέσω των οποίων μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας για τα παιδιά μας και τους ανθρώπους όλων των ικανοτήτων από εδώ και στο εξής.

 

Εσύ δήλωσες συμμετοχή στο φετινό pre – event;
Αν όχι, είναι ώρα να το κάνεις εδώ!