XYZ – Letters of an Alphabet.

Το TEDxAUEB, τηρώντας πιστά τα ραντεβού με το κοινό του, επιστρέφει για όγδοη συνεχή χρονιά το Σάββατο 21 Μαρτίου στο HAEF Theater, Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό, έτοιμο να διαδώσει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. 

Για ακόμη ένα έτος, 30 νέοι, ξεχωριστοί και δραστήριοι άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικά περιβάλλοντα, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία κοινή συνιστώσα με ένα και μοναδικό σκοπό. Να παρέχουν στους θεατές τους εναύσματα για γόνιμο προβληματισμό, αμφισβήτηση και κινητοποίηση για άμεση δράση.

Η οργανωτική ομάδα του TEDxAUEB 2020 ύστερα από αρκετή σκέψη και αναζήτηση, αποφάσισε με ενθουσιασμό το θέμα του φετινού event της, επί του οποίου μοναδικά και ξεχωριστά άτομα θα κληθούν να αποκαλύψουν τη δική τους οπτική και εμπειρία να είναι το XYZ  – Letters of an alphabet.

XYZ – Letters of an Alphabet

Σύμβολα της ανθρώπινης εξέλιξης, μεμονωμένα γράμματα ενός αλφάβητου, μεταβλητές μαθηματικών εξισώσεων, διαστάσεις στο χρονο-χωρόδιαγραμμα, τρόποι έκφρασης ή συνδυασμός αυτών; 

Κάθε ένας από εμάς αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο ενός άξονα, προσδιορίσιμο μοναδικά από ένα ζεύγος συντεταγμένων στο χώρο και το χρόνο. Αν όμως ενώσεις όλα αυτά τα διάσπαρτα σημεία, διαμορφώνεις μία εξίσωση με ευρύ σύνολο τιμών. Ένα σύνολο διαφορετικών συμβόλων, γραμμάτων και τρόπων έκφρασης. 

Χαρακτήρες, λεκτικούς ή μη, που παρέχουν στο άτομο εδώ και αιώνες τη δυνατότητα να υπολογίσει, να εφεύρει, να εκφράσει ιδέες, συναισθήματα και να δημιουργήσει, ικανοποιώντας την έμφυτη ανάγκη του για επικοινωνία και εξέλιξη. Γράμματα κοινά, ερμηνευόμενα όμως διαφορετικά από τον καθένα με τη βοήθεια ενός ατομικού κώδικα. 

Από κοινωνία σε κοινωνία, ανά χώρες και επιστημονικούς κλάδους συχνά αλλάζουν έννοια, μορφή και χρήση. Ωστόσο, δεν παύουν ποτέ να αντικατοπτρίζουν το βάρος όλων αυτών των αρχών που εκπροσωπούν εδώ και αιώνες. Ιδέες διαχρονικές, γνώσεις, ιστορία της ανθρώπινης προόδου, τέχνη και κουλτούρα είναι θαμμένα πίσω από αυτά τα -τρία- απλά γράμματα.

Τι είναι αυτό που τελικά αντιπροσωπεύει το ΧΥΖ; Γράμματα άγνωστα μα πάντα γνώριμα. Ένα αλφάβητο που όσο και να μεταβάλλεται στη βάση του παραμένει σταθερό, δημιουργώντας την ταυτότητα του κάθε ενός από εμάς.

Το TEDxAUEB θα πραγματοποιήσει στις 21 Μαρτίου το δικό του ταξίδι αναζήτησης της σημασίας των τριών αυτών -άγνωστων- γραμμάτων, συνθέτοντας το δικό του μοναδικό αλφάβητο.

Είσαι άραγε αρκετά ικανός-ή για να καταλάβεις τα κρυμμένα νοήματα; Είσαι έτοιμος-η να έρθεις αντιμέτωπος με την πραγματικότητα; Και αν τελικά εμείς καθορίζουμε το XYZ; Ένας είναι ο τρόπος να λύσεις το μυστήριο και τον ξέρουμε και οι δύο καλά. Θα αποδεχτείς την πρόκληση;

Τα εισιτήρια μόλις άνοιξαν. Ο χρόνος κυλάει και ο χώρος εξαντλείται. Εξασφάλισε τη θέση σου άμεσα κάνοντας ένα κλικ εδώ. Σε περιμένουμε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Στην τιμή των εισιτηρίων συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α 24%. Η απόδειξη του εισιτηρίου θα δοθεί την ημέρα του event (21 Μαρτίου 2020) κατά τη διάρκεια του Registration. Σημείο πώλησης εισιτηρίων για το TEDxAUEB 2020 event αποτελεί και το δίκτυο καταστημάτων Public.

  • Μειωμένο 15 (Ανεργίας, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό, Μαθητικό) : To μειωμένο εισιτήριο του TEDxAUEB 2020 που διατίθεται με έκπτωση 25% από την τιμή του κανονικού εισιτηρίου.
  • Μειωμένο + Booklet 16 (Ανεργίας, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό, Μαθητικό): To μειωμένο εισιτήριο του TEDxAUEB 2020 που διατίθεται με έκπτωση 25% από την τιμή του κανονικού εισιτηρίου, μαζί με το επίσημο booklet του TEDxAUEB 2020 που θα σας δοθεί κατά την διάρκεια του Registration. Με σκοπό την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης τα booklet παρέχονται με επιβάρυνση ενός ευρώ επί της τιμής του μειωμένου εισιτηρίου.
  • Κανονικό 20 € : Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται το Booklet του event που θα σας δοθεί κατά την διάρκεια του Registration.
  • Δωρεά 30 € (Donors) : Το εισιτήριο που προσφέρει την απόλυτη εμπειρία του TEDxAUEB 2020. Με την αγορά του υποστηρίζεις τον θεσμό του TED και έχεις πρόσβαση σε ιδιαίτερα προνόμια ως ένα ευχαριστώ από τους διοργανωτές: 1) Skip the registration line, 2) Premium Delegate Bag, 3) Priority registration at event’s workshops.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας (ticketmaster, δίκτυο καταστημάτων Public).

Μετρητά : Δίκτυο Καταστημάτων Public.