• Post author:
  • Reading time:1 mins read

Καθώς το pre-event του TEDxAUEB 2017 πλησιάζει όλο και περισσότερο, πάμε να κάνουμε μια αναδρομή στα προηγούμενα, που ήρθαν και τάραξαν τα νερά της ΑΣΟΕΕ.

Από την ημερίδα αφιερώμενη στη γυναίκα, ”ΤΕDxAUEB Women” το 2014, μετατοπιστήκαμε το 2015 με το θέμα ”Shift” και καταλήξαμε το 2015 να αποσυνθέσουμε την ιδεατή μας πραγματικότητα και να αφήσουμε πίσω μας πολλά και διαφορετικά θραύσματα, ”Fragments”.

9 ομιλητές και 2 performances έχουν ανέβει στη σκηνή του αμφιθεάτρου της Αντωνιάδου, κόβοντάς μας πραγματικά την ανάσα και βοηθώντας μας να γνωρίσουμε τον εαυτό μας λίγο παραπάνω. Ας τους θυμηθούμε :

Το flashback ξεκινάει το 2014 με το TEDxAUEB Women, με πρώτη ομιλήτρια την Στέλλα Κάσδαγλη, η οποία κατάφερε να προβληματίσει, παραθέτοντας τη σχεδόν αυτονόητη ερώτηση «Τι θα ‘δίνω’ όταν μεγαλώσω?». Aλήθεια, εσείς ξέρετε την απάντηση;

Η σκυτάλη δίνεται στη Φανή Χρονίδου, γεννημένη γυναίκα, απόφοιτη ιατρικής, πάνω απ’ όλα άνθρωπος, η οποία καθήλωσε το ακροατήριο, τονίζοντας πως στη ζωή κάνουμε ΕΠΙΛΟΓΕΣ κι όχι θυσίες. Food for thought για όλους μας!

Η  Κα Μαρία Βακόλα, ψυχολόγος του τμήματος marketing ήταν το γνώριμο πρόσωπο που διοχέτευσε ζεστασιά στην ατμόσφαιρα, πέρασε κι εκείνη με το μοναδικό της τρόπο ένα πολύ σημαντικό μήνυμα :

1512292_529036537192535_1818907121_n

Και κάπως έτσι, λίγο πιο σοφοί, περνάμε στο pre-event του 2015 με θέμα ”Shift”. Eσύ είσαι έτοιμος να πάρεις το ρίσκο να μετατοπιστείς, να ξεβολευτείς; Οι τρεις ομιλητές και το performance της ημέρας μας έδωσαν κίνητρο και μας έδειξαν τον τρόπο. ‘Ετοιμοι;

O Βασίλης Βασιλειάδης, η Χάρις Περδικάρη κι η  Μαρία Δάφνη Χρυσικοπούλου, ανέπτυξαν όλα εκείνα τα θέματα που θα μας βοηθήσουν να ταρακουνήθουμε και να καταφέρουμε την αλλαγή πλεύσης. Αρχίζοντας με την κατανόηση κάθε πτυχής του εαυτού μας, προχωρόντας στην αποδοχή της διαφορετικότητας και καταλήγοντας στο σπάσιμο του ”καταραμένου” comfort zone, που μας γεμίζει δύναμη κι αυτοπεποίθηση. Για το τέλος, είχαμε τους καταπληκτικούς  improVibe που μας ”πήραν τα μυαλά” παίζοντας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και δίψα για αλλαγή!

tedxaueb shift

Φτάσαμε σχεδόν στο τέλος του σημερινού ”throwback” με το pre-event του 2016  “Fragments/ Θραύσματα”. Σε μία κατάμεστη αίθ0υσα o Πάνος Τσακλόγλου μίλησε για την ελληνική οικονομία και κρίση, κατορθώντας να δώσει μια νότα αισιοδοξίας τονίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Ελλάδα και πως μπορεί να ορθοποδήσει, αν τα εκμεταλλευτεί. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αλεξάνδρα Ελευθερίου. ”Τίποτα δεν είναι τέλειο”, ”θραύσμα, βίαια αποσπασμένο κομμάτι του όλου” είναι λίγα μόνο από αυτά που θα ακούσατε στην ομιλία της, που ήταν κάτα κάποιον τρόπο παρηγορητική, σχεδόν ανακουφιστική ενώ μας έδωσε την ώθηση να συνεχίσουμε!

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης είχαμε την τύχη να ακούσουμε τον Vice President of Operations της Workable, Θάνο Μαρκούση, που μας ενέπνευσε κι έδωσε κίνητρο να βρούμε αυτό που πραγματικά μας παθιάζει, μετά όλα τα άλλα είναι λίγο πιο απλά.

To αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν οι Athens Lindy Hop, με μία άκρως διασκεδαστική και αξέχαστη ιστορική αναδρομή μέσα από Swing, Lindy Hop, Boogie Woogie, Balboa, Shag.

12362985_893632377399614_4513783278171539566_o

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το flashback των pre-events μας, το καθένα από τα οποία κρατάει μια περίοπτη θέση στο μυαλό και την καρδιά μας!

Υπάρχει όμως, άπλετος χώρος για το Pre-event TEDxAUEB 2017 το οποίο όλο και πλησιάζει κι είμαστε πραγματικά, ενθουσιασμένοι και τρομερά ανυπόμονοι να σας δείξουμε τι έχουμε ετοιμάσει για όλους εσάς!

Περισσότερα νέα και πληροφορίες θα σας έχουμε πολύ σύντομα!

Μην ξεχνάτε πως οι αιτήσεις για εθελοντές έχουν ήδη ανοίξει, έχετε πολυ λίγες μέρες για να έρθετε μαζί μας και να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία! Kάντε click κι επιβιβαστείτε!

εθελοντες

 STAY TUNED!