• Post author:
  • Reading time:1 mins read

Κυριακή σήμερα και δεν υπάρχει καλύτερη μέρα για λίγη διαφορετική, πνευματική τροφή. Έτσι, όλη η ομάδα TEDxAUEB μετά από πολλή σκέψη και περισυλλογή, σας παρουσιάζει τις πιο ξεχωριστές ομιλίες που υπόσχονται να σας εμπνεύσουν!

Ξεκινάμε :

Μας τράβηξε την προσοχή, γιατί ”δείχνει με απλά παραδείγματα πόσο κακό κάνει η πατριαρχία, όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άντρες και δυστυχώς πόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μας είναι”.

 

Μια από τις πιο δυνατές ομιλίες που έχουμε παρακολουθήσει, ”Μιλάει για ένα θέμα που πολύ λίγοι γνωρίζουν και σε καθηλώνει. Μια ιστορία με πολύ πόνο κι αισιόδοξο τέλος.”

 

Και για ένα πιο φωτεινό, αισιόδοξο αύριο, ”η ομιλία αυτή δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για το πως μπορεί η Ελλάδα να ανακάμψει μέχρι το 2030”.

 

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει αυτή η ομιλία, από μια οποιαδήποτε παρέα φοιτητών. ”Εύστοχος, ευχάριστος, με χιούμορ και πολλές φορές #storyofmylife, ειδικά τα πρώτα χρόνια στη σχολή!”

 

Συνεχίζουμε με μια ομιλία που μας τράβηξε το ενδιαφέρον καθώς ”φέρνει μια νέα ιδέα στον τρόπο που θα πρέπει να επικοινωνούνται πολλά πράγματα (ιδέες, προϊόντα), παίρνοντας ως παράδειγμα, τόσο μεγάλους οργανισμούς/εταιρίες που ηγούνται στον χώρο τους αλλά κι ανθρώπους που έχουν φέρει αλλαγή με τις πράξεις τους δίνοντάς μας το ερέθισμα να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω τα πράγματα”.

 

Σειρά έχει μια ιστορία, ”την οποία θεωρείς πως μπορείς να συναντήσεις μόνο σε ταινίες του Hollywood, με πρωταγωνιστή έναν χαρισματικό άνθρωπο. Σε καθηλώνει, σε συναρπάζει, σε βάζει σε τρομερές σκέψεις και στο τέλος σε συγκινεί”!

 

Άλλο ένα αγαπημένο μας βίντεο ”γιατί υπερτονίζει την δύναμη του μυαλού. Πλέον, υποστηρίζεται ότι η μη λεκτική επικοινωνία δεν εκφράζει απλά το τι είσαι, αισθάνεσαι και σκέφτεσαι. Αλλά, με το ίδιο σου το μυαλό μπορείς συνειδητά να ενεργοποιήσεις το κορμί σου σαν όπλο προκειμένου να μετουσιωθείς σε ό,τι θέλεις να γίνεις.”

 

“Ο ορισμός της επιτυχημένης ομιλίας. Άμεση και ζεστή, με αναφορές από τη δική της ζωή, η Terri Trespicio σε κάνει να απομυθοποιείς την ιδέα της τέλειας καριέρας και σε βοηθάει να αντιληφθείς τη ρευστότητα των καταστάσεων και του πάθους στη ζωή σου.”

 

Και τώρα η στιγμή της απενεχοποίησης.Συνήθως ακούμε και διαβάζουμε για το πώς μπορεί να πετύχει κανείς και στην τελική δεν ξέρουμε κατά πόσο και ποιους έχει βοηθήσει αυτό, εμένα μάλλον όχι. Ο Larry Smith σε αντίθεση με τους περισσότερους εντοπίζει, για ποιο λόγο ΔΕ θα πετύχει κάποιος. Μέσω της χιουμοριστικής ομιλίας του καταλήγει να απαριθμεί έναν έναν τους φόβους που μας κρατάνε πίσω. Έχοντας γνώση αυτών και αντιμετωπίζοντάς τους τότε θα είμαστε σίγουρα πιο κοντά στην ‘υπέροχη καριέρα’, ό,τι και να σημαίνει αυτό για τον καθένα από εμάς.”

 

Και λίγο πριν το τέλος, μια ομιλία που όποιοςδραστηριοποιείται στην Β2Β αγορά μπορεί ελεύθερα να ταυτιστεί. Ο λόγος του είναι μια επιτομή στο τι πάει λάθος στη χώρα, και γιατί αυτή η ανάπτυξη αργεί να φανεί. Η αλλαγή νοοτροπίας, λοιπόν, είναι αυτή που χρειάζεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η αποταγή πρακτικών μεταπρατισμού κι η δημιουργία δομών πραγματικής δημιουργίας που θα αποδώσουν μια προστιθέμενη αξία στον τόπο.”

 

Μια περσινή ομιλία του ΤΕDxAUEB που σίγουρα δεν άφησε το κοινό αδιάφορο, αντίθετα, μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!

 

Αυτές είναι οι πιο αγαπημένες μας ομιλίες! Πιστεύουμε, πως στην κάθε μία θα βρείτε κάτι πολύ ξεχωριστό και πρωτότυπο για να αποκομίσετε!

Τα λέμε την επόμενη Κυριακή.

Stay tuned!