Προσοχή! Το Διεθνές Ινστιτούτο Μαγισσών, Φαντασμάτων και Τεράτων προειδοποιεί: η ανάγνωση αυτού του κειμένου τη βραδιά του Halloween μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή.

*Η προηγούμενη πρόταση είναι χιουμοριστική. Δεν υπάρχει Διεθνές Ινστιτούτο Μαγισσών, Φαντασμάτων και Τεράτων καθώς η χρόνια έχθρα μεταξύ τους δεν τους επιτρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Νυχτερίδες και αράχνες, φαντάσματα, μάγισσες και σκελετοί: μπορεί να ανατριχιάζεις και μόνο στην ιδέα πως απόψε κυκλοφορούν ανάμεσά μας και παραμονεύουν. Όμως, σε προκαλούμε να κοιτάξεις πιο προσεκτικά μέσα στις σκιές (κάτι που εννοείται πως κάνεις μια βραδιά σαν αυτή).

Δεν βλέπεις τίποτα; Ας σου δώσουμε ένα hint: πιστεύουμε πως αυτά τα αλλόκοτα όντα έχουν πολλά να μας μάθουν. Για αυτό σου ετοιμάσαμε το καλύτερο treat: μια λίστα με μπόλικη τροφή για σκέψη, αποκλειστική προσφορά του TEDxAUEB!

  1. Νυχτερίδες: «Αντιμετώπισε την πραγματικότητα, εκτίμησε την αξία του feedback!»

Μπορεί να φοβάσαι τα σχόλια για τη δουλειά σου, να ντρέπεσαι ή να θυμώνεις. Αλλά για τη νυχτερίδα, όλη της η επιβίωση στηρίζεται στο feedback. Τα περισσότερα είδη νυχτερίδας ανιχνεύουν τον κόσμο γύρω τους εκπέμποντας ηχητικά κύματα και «διαβάζοντας» την ηχώ που παράγεται.

Μέσα από το feedback, μπορείς να έχεις μια καλύτερη αντίληψη για τη θέση σου και την απόδοσή σου. Μην ξεχνάς όμως να «διαβάζεις» και εσύ την ηχώ: δεν είναι όλα τα σχόλια χρήσιμα για εσένα, οπότε φίλτραρέ τα και κράτα τα πιο ουσιώδη!

  1. Αράχνες: «Μην σταματάς ποτέ να δημιουργείς!»

Η αράχνη εμπιστεύεται το ένστικτό της: ξέρει πού βρίσκεται η τροφή της, και απλά πιάνει δουλειά! Το δίχτυ μιας αράχνης μπορεί να μην είναι για όλους ένα όμορφο θέαμα, όμως σκέψου αυτό: ένα μικροσκοπικό πλάσμα εργάζεται αδιάκοπα και φτιάχνει ένα άρτιο, τέλειο έργο.

Μην σπαταλάς πολύ χρόνο περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή. Εμπιστέψου το ένστικτό σου και δώσε τον καλύτερό σου εαυτό!

  1. Φαντάσματα: «Προσπάθησε να κάνεις το σωστό.»

Σύμφωνα με τις παραδόσεις, δεν θέλουν όλα τα φαντάσματα να σε στοιχειώσουν: τα περισσότερα μένουν στην «δική μας» πλευρά γιατί πρέπει να κλείσουν κάποιες υποθέσεις, και θέλουν απλά τη βοήθειά μας (όχι, δεν το ξέρουμε από προσωπική εμπειρία, στο υποσχόμαστε!).

Με άλλα λόγια, οργανώσου! Κάνε το σωστό για εσένα και για τους γύρω σου, τη στιγμή που πρέπει. Κρίμα να γίνεις Κάσπερ.

  1. Μάγισσες: «Βρες τη μαγεία στη ζωή σου.»

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο μεγαλώνουν και οι υποχρεώσεις μας. Ο ελεύθερός μας χρόνος πάλι… ας μην το συζητάμε.

Όμως την διαφορά δεν την κάνεις φορτώνοντας το πρόγραμμά σου: αυτό το κάνει ο καθένας. Αν θες να ξεχωρίσεις, βρες χρόνο για να δεις τη ζωή διαφορετικά: δες τα χρώματα γύρω σου και γέμισε την «παλέτα» του μυαλού σου.

  1. Σκελετοί: «Κοίτα μέσα σου.»

Ένας άγνωστος στο Ίντερνετ σοφός κάποτε είπε: δεν είμαστε παρά ένα μάτσο κόκαλα, που τα πιλοτάρει ένας εγκέφαλος.

Στο τέλος της μέρας, αφιέρωσε μερικά λεπτά σε εσένα, δες ποιος πραγματικά είσαι και πού θέλεις να φτάσεις. Η ζωή είναι, άλλωστε, μια συνεχής αναθεώρηση.


Κλείνοντας, σου αφήνουμε τα 3 αγαπημένα μας quotes για αυτή την ημέρα! Και μην ξεχνάς: δεν είναι φόβος, είναι πρόκληση!

“Nothing in life is to be feared, it is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less.” – Marie Curie

“Fear has its use, but cowardice has none.” – Mahatma Gandhi

“Decide that you want it more than you are afraid of it.” – Bill Cosby

TEDxAUEB 2019 is coming.
Stay tuned.