Πόσες ώρες χρειάζονται για να στηθεί το TEDxAUEB; Πόσοι και ποιοι δουλεύουν για αυτό; Πόσους επισκέπτες έχουμε φιλοξενήσει; Και επιτέλους… πώς «ξεφύτρωσε» το TEDx στο ΟΠΑ;

Μάθε κι εσύ τα πιο «κορυφαία» facts για εμάς, και ποιος ξέρει… Μπορεί να σου χρειαστούν πιο σύντομα απ’ότι περιμένεις!

 

#1 Ο φοιτητής που έφερε το TEDx στο ΟΠΑ.

Το καλοκαίρι του 2012, ο Μαζίν Χουσεΐν (τότε φοιτητής στο ΔΕΤ) αποφάσισε να κάνει αίτηση και να πάρει άδεια για το πρώτο TEDxAUEB. Όταν η αίτησή του εγκρίθηκε, έσπευσε να ενημερώσει τον κύριο Νικολάου (καθηγητής στο ΔΕΤ) και έβαλαν μπρος για το πρώτο TEDxAUEB που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2013 με θέμα “Redefining Reality”.

 

#2 Το ΟΠΑ έχει ιστορικά το πρώτο πανεπιστημιακό TEDx event της Ελλάδας!

Επίσης, έχουμε πλέον την άδεια να φιλοξενήσουμε απεριόριστο αριθμό καλεσμένων. The sky is the limit!

 

 #3 Τα meetings κάνουν την ομάδα!

Για να διοργανώσεις ένα μεγάλο event, πρέπει να γίνουν πολλέέές συναντήσεις. Τα meetings μας αρχίζουν τουλάχιστον 5 μήνες πριν τη μεγάλη μέρα, ενώ «μπαίνουμε στο ψητό» από την πρώτη κιόλας στιγμή! Βέβαια, στο πρόγραμμά μας υπάρχουν και team-bonding activities, έξοδοι, φαγητό και διασκέδαση!

 

#4 Είναι θέμα… δημιουργικότητας.

Για την ομάδα μας, το βασικό θέμα που θα έχει κάθε TEDxAUEB έχει πολύ μεγάλη σημασία. Από το 2013 ως το 2018, έχουμε παρουσιάσει τα εξής topics:

2013: Redefining Reality

2014: emerging paths

2015: inertia

2016: flow

2017: mosaic

2018: arctos

2019: [coming soon]

 

#5 Location, location, location!

Δεν γίνεται να έχεις ένα φιλόξενο event, χωρίς έναν φιλόξενο χώρο! Ως σήμερα, είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Bios Cultural Centre, στο Art Factory και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Ρωτάτε πού θα βρεθούμε φέτος; Θα το μάθετε σύντομα…

 

#6 Colours matter, too.

Δίνουμε μεγάλη προσοχή στον συνδυασμό χρωμάτων κάθε θέματος, ώστε να εκπροσωπείται τόσο η ταυτότητα του TEDxAUEB όσο και η μοναδικότητα του topic! Για παράδειγμα, πέρσι επιλέξαμε το μωβ του νυχτερινού ουρανού, πάνω στο οποίο διαγράφεται ο κόκκινος αστερισμός της Άρκτου (από τα χρώματα του TED).

 

#7 Volunteering is caring.

Όλη η ομάδα μας αποτελείται από φοιτητές που εργάζονται εθελοντικά. Με περίπου 30 διοργανωτές και 40 εθελοντές για τη μέρα του event, αποδεικνύουμε πως λίγα πράγματα σε γεμίζουν τόσο όσο το να προσφέρεις!

 

#8 Εμπρός… δουλειά, δουλειά!

Πόσες ανθρωποώρες εργασίας χρειάζονται για να στηθεί το TEDxAUEB; 1,2,3,4… 5.000! Yeap, το εννοούμε.

 

#9 Ώρα για shout-out.

Ενώ το 90% της φετινής ομάδας αποτελείται από φοιτητές του ΟΠΑ, υπάρχει ένα 10% που μας έρχεται από αλλού: Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Vellios School of Art και ΙΕΚ ΑΚΤΟ, big shout-out to you!

 

#10 Ώρα για δεύτερο shout-out.

Saved the best for last! Ως σήμερα, μετράμε περίπου 3.000 επισκέπτες σε όλα τα TEDxAUEB events αθροιστικά. HUGE shout-out to all our attendees ❤️


Και εδώ ολοκληρώνεται το πρώτο μας TOP X! Το ταξίδι έχει μόλις ξεκινήσει.

Stay tuned.