Χειρισμός Heimlich, μπλε κοάλα, και… η πλήρης χαλάρωση. Μια σειρά λέξεων που δύσκολα θα συνδυάζονταν σε μια πρόταση.

Όμως στο πρώτο TEDx Adventure του TEDxAUEB, όλα τα παραπάνω ενώθηκαν με τον πιο αναπάντεχο τρόπο!

30 συμμετέχοντες, 3 σταθμοί και μια περιπέτεια στο κέντρο της Αθήνας με hostess, την curator του TEDxAUEB 2017, Ελεάνα Αναπολιτάνου. Ας κάνουμε μια αναδρομή σε όσα συνέβησαν εκείνη τη μέρα.

1ος σταθμός: Hope

Βρες την ελπίδα μέσα σου, με το να γίνεις η ελπίδα για τους γύρω σου! Η περιεκτική παρουσίαση της Φωτεινής Τολίκα γύρω από τις πρώτες βοήθειες και ο Θωμάς Σκούρτης από το Όραμα Ελπίδας μας βοήθησαν να καταλάβουμε την έννοια αυτής της πρότασης: η θέληση και η δύναμή μας μπορούν να γίνουν η αιτία που οι γύρω μας θα συνεχίζουν να ελπίζουν.

2ος σταθμός: Purpose

Μπλε Κοάλα εναντίον Ντολμάδων: η… μάχη των αιώνων. Αν και πιστεύουμε πως οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, θα πούμε το εξής: όταν μια ομάδα διεκδικεί και μάχεται για έναν κοινό σκοπό, όπως η ενημέρωση για τις χρόνιες παθήσεις, ή αλλιώς η δράση της social startup Humane, το αποτέλεσμα θα την δικαιώσει. Θα πέσεις, θα κατρακυλήσεις, θα σηκωθείς και στο τέλος θα είσαι περήφανος για όσα έκανες. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, και ένα μεγάλο μπράβο στους Μπλε Κοάλα που νίκησαν!

3ος σταθμός: Love

Αφέσου στα χέρια του φίλου σου, άσε πίσω όσα σε βαραίνουν και… νιώσε την αγάπη να κυλάει. Μετά από τόσο τρέξιμο και αγωνία στον αγώνα Bubble Soccer, δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε έναν καλύτερο τρόπο για να κλείσει η μέρα! Ας δούμε πώς πήγε το Thai Massage session που ετοίμασε για εμάς ο Γιώργος Ανδρουλάκης.