Το TEDxAUEB επιστρέφει για μία ακόμη χρονιά, το Σάββατο, 2 Μαρτίου στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων.

Αν υπάρχει κάτι που αγαπάμε ιδιαίτερα στο TEDxAUEB από την στιγμή που ξεκινήσαμε, αυτό είναι η εύρεση ενός νέου θέματος κάθε χρονιά!

Μία μόνο λέξη ή μια μικρή φράση, πάνω στην οποία θα στηρίξουμε όλες μας τις προσπάθειες. Μια λέξη που ενεργοποιεί όλη μας τη δημιουργικότητα, ώστε να μοιραστούμε κάτι μοναδικό με εκατοντάδες ανθρώπους.

Το φετινό μας θέμα λοιπόν, στηρίχτηκε σε ένα παράδοξο. Και για να είμαστε ειλικρινείς, είναι αρκετά περίεργο το πώς δεν το είχαμε προσέξει νωρίτερα: η έννοια του “Κενού” είναι στην πραγματικότητα… τόσο γεμάτη!

Κενό, το ξεκίνημα κάθε ζωής.

Το μυαλό του ανθρώπου όταν γεννιέται είναι άγραφο βιβλίο, ένας λευκός καμβάς τον οποίο συμπληρώνει μέσα από τις εμπειρίες του και την αντίληψή του, με τα χρώματα και τα σχέδια που ο ίδιος επιλέγει και ορίζει.

 

Από δημιουργήματα γινόμαστε δημιουργοί.

Σε έναν κόσμο τόσο ασφυκτικά γεμάτο, είναι τελικά το κενό το οποίο νιώθουμε που μας ωθεί να αφήσουμε το δικό μας στίγμα, το κενό που ακούει την κάθε μας σκέψη, που μας καλεί να το γεμίσουμε. Κάθε κενό είναι το ίδιο γεμάτο από αμέτρητες δυνατότητες.  Για έναν ζωγράφο, σκοπός είναι να γεμίσει το λευκό καμβά ώστε να δημιουργήσει έναν τέλειο πίνακα. Για έναν φοιτητή σκοπός είναι να γεμίσει το δικό του κενό, ανακαλύπτοντας ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της ζωής του και πετυχαίνοντάς τον.

 

Η ανυπαρξία προκαλεί την ίδια την ύπαρξη.

Μια άδεια σελίδα, ένα κομμάτι πηλού χωρίς σχήμα, μια ατζέντα που δεν έχει συμπληρωθεί, δεν είναι παρά μαγνήτες για φευγαλέες σκέψεις, όνειρα, προσπάθειες. Πώς από το μηδέν ξεπροβάλλει κάτι καινούργιο; Πώς είναι όταν χάνεις τα πάντα και μένεις στο τίποτα ή όταν διαγράφεις τα πάντα προκειμένου να ξεκινήσεις κάτι νέο; Πώς είναι η ζωή ενός ανθρώπου που βλέπει το απόλυτο κενό;

Στο TEDxAUEB 2019 BLANK θέτουμε μια νέα πρόκληση. Είσαι αρκετά γενναίος για να βιώσεις το κενό; Είσαι έτοιμος να εντοπίσεις, να εκτιμήσεις, να συμπληρώσεις το δικό σου κενό;

Πού: Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

Πότε: Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019

Εισιτήριαεδώ

#FeelTheBlank #FillInTheBlank