• Post author:
  • Reading time:1 mins read

Για 8η συνεχή χρονιά, το TEDxAUEB είναι εδώ για να διοργανώσει μια εκδήλωση με στόχο να εμπνεύσει και να πυροδοτήσει το διάλογο ανάμεσα στα μέλη της κοινότητάς του. Γι’ αυτό το λόγο ξεκινάμε για μία ακόμη χρονιά να χτίζουμε την ομάδα μας από το μηδέν, μια ομάδα με όραμα να διαδώσει  «Ιδέες που Αξίζει να Διαδοθούν»!

Θέλεις να αφιερώσεις ένα μέρος του χρόνου σου στο να προσφέρεις όντας μέλος αυτής της δημιουργικής κοινότητας; Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να κάνεις αίτηση για την οργανωτική ομάδα του TEDxAUEB 2020!

Δες το video που περιγράφει τις αρμοδιότητες των ομάδων, διάβασε το παρακάτω blog post και περιμένουμε την αίτησή σου!

 

Η οργανωτική ομάδα του TEDxAUEB χωρίζεται στις εξής υποομάδες: Speakers, Sales & Finance, Sustainability, Marketing, Design, IT, Production, Experience και τον Volunteers’ Coordinator και παρακάτω σου αναφέρουμε συνοπτικά οι αρμοδιότητες της κάθε υποομάδας:

 

Speakers: Η ομάδα των Speakers αναλύει το θέμα της χρονιάς σε σε επιμέρους θεματικές κατηγορίες και του δίνει μια σφαιρική υπόσταση. Βρίσκει τους ομιλητές, performers και host(s) που θα πλαισιώσουν τις διαστάσεις του και διατηρεί μαζί τους συνεχή επικοινωνία. Είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία, το coaching τους, καθώς και για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους κατά την διαμονή και την ομιλία τους.

 

Sales: Η ομάδα των Sales είναι υπεύθυνη για τις χρηματικές και προϊοντικές χορηγίες που θα στηρίξουν το event. Προγραμματίζει το πλάνο φαγητού και το περιεχόμενο των delegate bags. Επίσης διαχειρίζεται τα μεταφορικά αλλα και τη διαμονή των ομιλητών και των performers. 

 

Finance: Καταγράφει και υπολογίζει ολα τα έσοδα και τα έξοδα του οργανισμού. Καθορίζει το budget του φετινού event μαζι με τη βοήθεια των Sales. Έχει συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο όργανο του ΟΠΑ για την καταχώρηση συμβάσεων και αποδείξεων.

 

Sustainability: Ουσιαστικά, είναι  υπεύθυνος για την ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτύπωματος του οργανισμού. Βρίσκει ιδέες για την προώθηση του ενσυνείδητου οικολογικά τρόπου ζωής, εναλλακτικές λύσεις για να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες και επικοινωνεί με τις περισσότερες ομάδες προκειμένου να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

 

Marketing: Η ομάδα του Marketing ασχολείται με την επικοινωνία του event. Είναι υπεύθυνη για την προωθητική καμπάνια. Διαχειρίζεται το περιεχόμενο των Social Media (Ιnstagram, Facebook, Twitter, Youtube). Κειμενογραφεί δημιουργώντας το περιεχόμενο των newsletters αλλά και του blog του TEDxAUEB. Βρίσκει ιδέες για πιθανά βίντεο και τις υλοποιεί. Φτιάχνει το περιεχόμενο των δελτίων τύπου, επικοινωνεί με τους Χορηγούς Επικοινωνίας και καθορίζει μαζί τους τον τρόπο προώθησης του event.

 

Design: Χτίζει την οπτική επικοινωνία και το branding τα οποία βασίζονται στο θέμα του event. Ασχολείται επίσης με όλα τα εικαστικά που συνοδεύουν τα social media, το website, τις ομιλίες ή τα videos. Σχεδιάζει τα έντυπα, τις μπλούζες των εθελοντών αλλά και το delegate bag. Τέλος κατασκευάζει τα εκθέματα που θα υπάρχουν στη σκηνή και στους υπόλοιπους χώρους του venue.

 

IT: Είναι το άτομο που ασχολείται με την δημιουργία του website του ετήσιου event. Επίσης στήνει τον mail server για την φετινή οργανωτική ομάδα και προσφέρει τεχνική υποστήριξη στο blog ή σε όποιο άλλο τεχνικό ζήτημα προκύψει.

 

Production: Ασχολείται με το Delegate Service, δηλαδή με τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις. Καταγράφει και εκπληρώνει τις ανάγκες από προμήθειες που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες για την ημέρα του event και επικοινωνεί με την εταιρεία παραγωγής βοηθώντας τη κατά τη διάρκεια του event. Φτιάχνει τη διαρρύθμιση του χώρου έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνοστισμού και να υπάρχει αποτελεσματικότερη ροή του κόσμου.

 

Experience: Η ομάδα του experience είναι αυτή που ασχολείται με τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη στο TEDxAUEB, μετατρέποντάς τους από θεατές σε συμμετέχοντες. Αυτό το επιτυγχάνει διοργανώνοντας τα workshops και τα activities που μπορούν να κάνουν χορηγοί, ΜΚΟ, startups ή ακόμα και η ομάδα. Προσελκύει αυτές τις ΜΚΟ ή/και startups και φτιάχνει την ατμόσφαιρα του venue προσπαθώντας να κάνει τους επισκέπτες να νιώσουν ότι βρίσκονται σε ένα οικείο περιβάλλον.

 

Volunteers’ Coordinator: Ασχολείται με την επιλογή αλλά και την κατάλληλη προετοιμασία των εθελοντών που θα χρειαστούν την ημέρα του event. Είναι βασικά ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην οργανωτική και την εθελοντική ομάδα. Προσπαθεί δηλαδή να μειώσει το χάσμα ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες, αφού η συνεργασία τους την ημέρα του event είναι καίρια για ένα σωστό αποτέλεσμα.

 

Οι χρονικές υποχρεώσεις ενός ατόμου που ανήκει στην οργανωτική επιτροπή είναι να παρευρίσκεται στο εβδομαδιαίο meeting της οργανωτικής, στο εβδομαδιαίο meeting της υπο-ομάδας του και να αφιερώνει το χρόνο που απαιτείται για τις αρμοδιότητές του. Όλες οι παραπάνω αρμοδιότητες είναι ενδεικτικές. Στα πλαίσια της διοργάνωσης του event και άλλων δράσεων, οφείλουμε όλοι να βοηθάμε σε δύσκολες καταστάσεις, ανεξάρτητα αν ανήκουμε σε μια συγκεκριμένη υπο-ομάδα. Αυτό άλλωστε είναι που κάνει την εμπειρία διοργάνωσης ενός TEDx event μαγική!

**Είμαστε όλοι εθελοντές και σου υπενθυμίζουμε πως φυσικά δεν απαιτούμε να έχεις προηγούμενη παρεμφερή εμπειρία, μόνο πολλή διάθεση να χτίσουμε μαζί το TEDxAUEB 2020!

Κάνε την αίτησή σου εδώ!