• Post author:
  • Reading time:1 mins read

Η ημέρα του event του TEDxAUEB πλησιάζει και ο ενθουσιασμός αυξάνεται. Μέσα στο πνεύμα του Halcyon οι ομιλητές μας θα μοιραστούν τις ιστορίες τους και οι καλλιτέχνες μας το ταλέντο τους. Η εμπειρία ωστόσο δεν τελειώνει εκεί. Μέσα από τα πέντε workshops του φετινού event μας θα καταφέρουμε να έρθουμε πιο κοντά στους θεατές μας, να τους μεταδώσουμε με τρόπο διαδραστικό και βιωματικό την ουσία των Αλκυονίδων ημερών. Ένα κλίμα εμψύχωσης και ενδυνάμωσης με στόχο να εφοδιαστούμε όλοι για τις καλύτερες μέρες που έπονται.

Ας δούμε μαζί το περιεχόμενο του workshop του Gold χορηγού μας, Dia Gerontoudi Prep Center:

Dia Gerontoudi Prep Center

Ως το μοναδικό boutique κέντρο προετοιμασίας μεταπτυχιακών σπουδών στη χώρα μας, η ομάδα του Dia Gerontoudi Prep Center στηρίζει όλους τους υποψήφιους σε κάθε ένα από τα βήματα της προετοιμασίας τους, στη συνεχή ενημέρωση και εξέλιξή τους. Με αποφοίτους σε πάνω από 115 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως (Harvard, LBS, INSEAD, HEC, MIT, Columbia), επίσημη συνεργασία με το πανεπιστήμιο INSEAD και επιτυχίες σε Ευρώπη και Αμερική, καθίστανται παραπάνω από ιδανικοί για την ενημέρωση και καθοδήγησή μας.

Η ομάδα του Dia Gerontoudi Prep Center, αλλά και εμείς εξίσου, δηλώνουμε πραγματικά χαρούμενοι για τη φετινή της συμμετοχή στα workshops, με τίτλο «Cultural Adaptation Abroad». Ο παρουσιαστής της, Θωμάς Καλανδράνης (διαπιστευμένος σύμβουλος της AIGAC με Stamp of Excellence και ο μοναδικός στην Ελληνική Αγορά) έχει σκοπό να βοηθήσει όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητες και διαφορές στις κουλτούρες, των χωρών που πιθανόν μελλοντικά να αποτελέσουν τόπο κατοικίας, εργασίας, επίσκεψης ή ακόμα και σπουδών μας. Συγκεκριμένα, ο ίδιος αναλαμβάνει ακόμα και την συμβουλευτική για κατάλληλα προγράμματα σπουδών, την επιμέλεια των Motivation Letters, βιογραφικών, συστατικών επιστολών, καθώς και την tailor-made καθοδήγηση βάσει των χαρακτηριστικών των υποψηφίων. Ακόμα, στις ικανότητές του προστίθεται η προετοιμασία για συνεντεύξεις. Γενικώς στο κέντρο Dia Gerontoudi διαθέτουν προσαρμοσμένο και εκτενές υλικό για διδασκαλία online, τεχνικές διδασκαλίας για γρήγορη και εύστοχη απόκριση, ετήσια ενημέρωση σε διεθνή συνέδρια (GMAC), αλλά και ειδικά σχεδιασμένο simulation lab για προσομοίωση των εξετάσεων.

Στο workshop λοιπόν, θα συζητηθεί το γεγονός ότι καθώς μεγαλώνοντας θα κληθούμε να συνεργαστούμε ή και να συνυπάρξουμε με άτομα από όλες αυτές τις χώρες, οι συγκεκριμένες γνώσεις θα μας είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμες. Έτσι, θα καλυφθούν βασικές έννοιες και θα εξεταστούν διάφορα case studies, όπου και θα ζητηθεί η συμμετοχή μας ως ακροατές, εκφράζοντας τη γνώμη μας μέσα από σχόλια ή και προφορικά, απαντώντας σε διάφορα σχετικά εξεταζόμενα ζητήματα. Ως πολίτες του κόσμου μας, είναι χρέος μας να γνωρίζουμε όσα περισσότερα γίνεται για τους πλούσιους πολιτισμούς που τον κοσμούν. Έτσι, ας αρπάξουμε την ευκαιρία αυτή που μας δίνεται να γνωρίσουμε από τους καταλληλότερους, τα όσα πρέπει να μάθουμε, ως ταξιδιώτες, φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι.